luni, 12 aprilie 2010

Eveniment: Art4Africa

RFB sustine, prin parteneriat media, evenimentul Art4Africa

Comunicat de presa


Art4Africa
Copii din Africa au nevoie de noi

In data de 15 aprilie va invitam sa deveniti parte din Art4Africa, un proiect ce isi propune sa ajute copiii dintr-o comunitate izolata din Uganda, Africa de Est: satul Busabaga. Pe parcursul evenimentului veti uita de problemele cotidiene pentru a va indrepta atentia asupra unui prezent dureros: oameni care nu au dreptul la educatie gratuita, fara de care nu au nicio sansa in fata unei societati conservatoare, supusa unui razboi civil.

Va asteptam joi, 15 aprilie, incepand cu ora 19.00, la Absintherie Sixtina din centrul istoric, pentru ca impreuna sa incercam sa dam o noua sansa la educatie acestor copii, printr-o licitatie de arta si un targ caritabil. Artistii care au confirmat deja participarea la eveniment prin donarea de lucrari sunt: Ciprian Paleologu, Mihail Cosuletu, Simona Vilau, Matei Branea, Paul Hitter, Vlad Eftenie, Radu Vitalaru, Gina Buliga, Alex Mirea, Roxana Banic, Sorin Cojocaru, Daniela Vasiliu, Cristi Malaia, Alexandra Plamadeala.

Pe langa licitatia de arta, la targul caritabil veti putea achizitiona obiecte de suflet care sa va aminteasca de oameni pe care nu ii cunoastem dar care au atata nevoie de noi. Intreaga suma obtinuta in urma vanzarii acestor obiecte va fii donata copiilor din satul Busabaga.

Printre surprizele serii se numara o reprezentatie inedita de muzica traditionala africana sustinuta Ikhaya Drum, timp in care artistul vizual Diana Kiss va proiecta imagini si filme reprezentative pentru proiect si pentru cultura Africana. Vor urma o serie de discutii cu invitatii speciali ai evenimentului: Marius Chivu (Dilema veche), Alice Nastase si Florin Grozea.

Organizarea evenimentului a fost realizata exclusiv prin voluntariat si sustinere benevola din partea partenerilor. Promovarea evenimentului va fi realizata integral prin metode neonventionale care nu consuma resurse financiare. Investitia tuturor celor implicati consta exclusiv in timp si energie.

Mai multe informatii pe www.art4africa.wordpress.com . 

Organizator: ApPAC (Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane)
Parteneri: Absintherie Sixtina, Ikhaya Drum

Parteneri media: Metropotam.ro, 121.ro, Mayra.ro, revista Tango, Revistascriitorului.ro, Hotcity.ro, Modernism.ro, VeiozaArte.ro, Kiss FM, eOk.ro, 9AM, RFB, Wall Street.ro.

Nona Serbanescu – Coordonator proiect
arte.contemporane@gmail.com, 0721 740 703
Laura Mihailescu – Coordonator comunicare
 lauraa.mihailescu@gmail.com, 0723 350 728

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu